Видеонаблюдение

Rss
FISHEYE камери
31 May / 2016

FISHEYE камери

Атор: admin Категория: Видеонаблюдение Прочитания: 791 Коментари: 0

Панорамни FISHEYE камери тип рибено око

Пазарът на видео и охранителна техника е бързоразвиващ се и динамичен. Като фирма занимаваща се с видеонаблюдение, ние се стремим да предлагаме на нашите клиенти голямо разнообразие и нови продукти.

В тази статия ще Ви представим три нови модела панорамни камери предлагани от ДонСофт.

Преди това ще ви запознаем накратко с този тип камери или така наречената, Fish Eye технология. Панорамните камери, независимо дали аналоговиIP или AHD имат изключително широк ъгъл на виждане. Така е благодарение на обектива – рибено око, който е с формата на полусфера и позволява до 360 градуса ъгъл на наблюдение. Една такава охранителна камера монтирана на тавана би могла да ви осигури пълен изглед на цялото помещение.

HDcctv видеонаблюдение – заслужава ли си инвестицията?
31 May / 2016

HDcctv видеонаблюдение – заслужава ли си инвестицията?

Атор: admin Категория: Видеонаблюдение Прочитания: 432 Коментари: 0

Едно от новите допълнения към пазара на видеонаблюдение са HDcctv /AHD/ камерите и DVR-и.

  HD резолюцията представлява видео с висока разделителна способност, по-голям размер на изображението и повече пиксели. Тази възможност до сега предлагаха само IP камерите. Новите аналоговите камери са способни да доставят 720p и 1080p видео, с пълни 30 кадъра в секунда, без латентност или използване на компресия.

  Това поражда много дискусии, дали HDcctv ще се интегрира успешно (главно въз основа на тяхната простота за инсталиране и използване, и на факта, че 80% от пазара все още използва аналогови камери), дали ще изчезне или ще измести мегапикселовите камери.

PTZ камери – как да ги настроим?
30 May / 2016

PTZ камери – как да ги настроим?

Атор: admin Категория: Видеонаблюдение Прочитания: 2635 Коментари: 0

Всички PTZ камери могат да бъдат дистанционно управлявани и предоставят голяма гъвкавост на системата за видеонаблюдение чрез голяма прецизност на настройката и позиционирането. Самото наименуване на камерите на английски pan-tili- zoom camera, показва че PTZ видеокамерите работят в режим панорама (Pan), наклон (Tilt) и мащабиране (Zoom).

Wireless Pan/Tilt камера
30 May / 2016

Wireless Pan/Tilt камера

Атор: admin Категория: Видеонаблюдение Прочитания: 605 Коментари: 0

Характерно за IP камерите или мрежовите камери за видеонаблюдение е че имат вграден Web сървър и могат да работят самостоятелно. Тези охранителни камери могат да бъдат свързани директно към мрежа с мрежови кабел или чрез безжична връзка към рутер. Голямо предимство при тях е директното им управление чрез PAN/TILT , т.е. движение на охранителната камера в хоризонтална и вертикална посока.

Аналогови срещу IP системи или AHD – 3 различни CCTV системи за видеонаблюдение
31 May / 2016

Аналогови срещу IP системи или AHD – 3 различни CCTV системи за видеонаблюдение

Атор: admin Категория: Видеонаблюдение Прочитания: 947 Коментари: 0

CCTV индустрията е залята от различни модели IP („Internet Protocol“) камера и усърдно се говори, че те ще погълнат пазара. Въпреки това твърденията за напълно изчезване на аналоговите камери са преждевременни. Докато някои мрежови камери предлагат мегапикселови изображения с висока резолюция, аналоговите охранителни камери продължават да предлагат по-висока ефективност, по-ниска цена и по-висока общо надеждност. Новите AHD продукти са комбинация от тези две системи.

Избор на камера за видеонаблюдение – част II
30 May / 2016

Избор на камера за видеонаблюдение – част II

Атор: admin Категория: Видеонаблюдение Прочитания: 888 Коментари: 0

Основните параметри при избора на охранителни камери при изграждането на система за видеонаблюдение са: типа на изходния сигнал, минималната осветеност при работа, подходящото разположение, начина на управление и детайлността или резолюцията на избраната камера.