Различните резолюции при DVR устройствата – какво трябва да знаем?

Различните резолюции при DVR устройствата – какво трябва да знаем?

Атор: admin Категория: Видеонаблюдение Дата: 2016-05-31 Прочитания: 5021 Коментари: 0

Какво е 960H ? Новата WD1 резолюция

Най-често използваните резолюции за наблюдение в реално време и запис са QCIF , CIF и D1.При избора на DVR рекордер водещ фактор е резолюцията на запис, която предлага устройството. Тъй като от нея зависи качеството на записаното изображение, ние искаме да ви предоставим повече информация относно разделителната способност и новите технологии в тази насока.

CCTV Resolutions

D1 Resolution – 704 x 576

CIF Resolution – 352 x 288

QCIF Resolution – 176 x 144

QCIF е най-ниската възможна резолюция с 176×144 (PAL) пиксела. След нея се нареждат CIF (352×288), HD1 (704×288) и най-високата до преди известно време D1 (704×576 или 720×576, зависи от представянето). Разделителната способност CIF дава приемливо изображение за мобилен телефон или екран с малки размери, но не и за широкоекранен изглед. До скоро най-добрият рекордер по отношение на качествена картина беше FULL D1 – предаване в реално време и запис на D1. Този тип записващи устройства са подходящи ако използвате камери с ултра висока резолюция и искате да извлечете максимално качество от тях. Това е важно тъй като ако рекордерът записва на по-ниска резолюция от камерата, качеството на видеозаписа може да бъде изменено и намалено.

Алтернативен вариант, изискващ по-малък бюджет е използването на устройство с комбинирана разделителна способност за наблюдение в реално време – 2 канала на D1 и 6 канала на CIF. Така имате възможност да наблюдавате 2 камери с висока разделителна способност и качеството на картината ще е изключително добро.

Като всяка друга област и технологията във видеонаблюдението се развива и напредва.

Започнаха да се срещат нови модели камери за видеонаблюдение и DVR-и с по-висока разделителна способност. В тяхното представяне често се използва означението 960HWD1 резолюция или просто 960 × 480. Като при всяко ново нещо, логичния въпрос е какво представлява този стандарт?

960H е нов стандарт при охранителните камери и ДВР устройствата, които осигурява картина с висока резолюция, с помощта на усъвършенстван сензор за изображението – чиповете на SONY Effio например предлагат такова качество. На ДВР рекордерите се дава възможност да записват на по-висока резолюция от D1. Разделителната способност WD1 предлага до 34% по-голямо увеличение от размера 720×576, което води до много по-ясна и изчистена картина за всеки монитор или телевизор, без да се разтяга изображението.

Новата аналогова технология предлага голяма детайлност на картината, което е особено важно когато се използват камери с по-висока резолюция. По този начин качеството на една камера с висока разделителна способност не се намалява при записа на видео.

Тази технология все още не е навлязла масово на пазара и за сега вероятно ще ви е необходим много по-голям бюджет за закупуване на WD1 рекордер. Важно е да отбележим, че за да се извлече максимално качество и детайлност се налага да използвате и охранителни камери с 960H CCD + Effio DSP сензор за изображението.

Ако търсите качествено видеонаблюдение което да не ви коства огромни средства, ви предлагаме да съчетаете качествени  охранителни камери /700TVL и нагоре/ сFULL D1 цифров рекордер.

Ние в онлайн магазин ДонСофт предлагаме голямо разнообразие от камери за видеонаблюдение  и DVR рекордери!