Видеонаблюдение

Rss
4 компоненти необходими за цялостна охрана на дома
30 May / 2016

4 компоненти необходими за цялостна охрана на дома

Атор: admin Категория: Видеонаблюдение Прочитания: 402 Коментари: 0

Осигуряването на безопасността и сигурността на дома е особено важна задача за всеки от нас. С напредъка на технологиите, оборудването за охрана и наблюдение се превърна в нещо съвсем достъпно за обикновения човек. Има много възможности да създадете добра система за домашна охрана. Голяма част от хората вече имат система за видеонаблюдение или алармена инсталация, един от тези елементи е добро начало, но не осигурява цялостна защита на дома.

FISHEYE камери
31 May / 2016

FISHEYE камери

Атор: admin Категория: Видеонаблюдение Прочитания: 478 Коментари: 0

Панорамни FISHEYE камери тип рибено око

Пазарът на видео и охранителна техника е бързоразвиващ се и динамичен. Като фирма занимаваща се с видеонаблюдение, ние се стремим да предлагаме на нашите клиенти голямо разнообразие и нови продукти.

В тази статия ще Ви представим три нови модела панорамни камери предлагани от ДонСофт.

Преди това ще ви запознаем накратко с този тип камери или така наречената, Fish Eye технология. Панорамните камери, независимо дали аналоговиIP или AHD имат изключително широк ъгъл на виждане. Така е благодарение на обектива – рибено око, който е с формата на полусфера и позволява до 360 градуса ъгъл на наблюдение. Една такава охранителна камера монтирана на тавана би могла да ви осигури пълен изглед на цялото помещение.

HDcctv видеонаблюдение – заслужава ли си инвестицията?
31 May / 2016

HDcctv видеонаблюдение – заслужава ли си инвестицията?

Атор: admin Категория: Видеонаблюдение Прочитания: 258 Коментари: 0

Едно от новите допълнения към пазара на видеонаблюдение са HDcctv /AHD/ камерите и DVR-и.

  HD резолюцията представлява видео с висока разделителна способност, по-голям размер на изображението и повече пиксели. Тази възможност до сега предлагаха само IP камерите. Новите аналоговите камери са способни да доставят 720p и 1080p видео, с пълни 30 кадъра в секунда, без латентност или използване на компресия.

  Това поражда много дискусии, дали HDcctv ще се интегрира успешно (главно въз основа на тяхната простота за инсталиране и използване, и на факта, че 80% от пазара все още използва аналогови камери), дали ще изчезне или ще измести мегапикселовите камери.

PTZ камери – как да ги настроим?
30 May / 2016

PTZ камери – как да ги настроим?

Атор: admin Категория: Видеонаблюдение Прочитания: 1540 Коментари: 0

Всички PTZ камери могат да бъдат дистанционно управлявани и предоставят голяма гъвкавост на системата за видеонаблюдение чрез голяма прецизност на настройката и позиционирането. Самото наименуване на камерите на английски pan-tili- zoom camera , показва че PTZвидеокамерите работят в режим панорама (Pan), наклон (Tilt) и мащабиране (Zoom).

Wireless Pan/Tilt камера
30 May / 2016

Wireless Pan/Tilt камера

Атор: admin Категория: Видеонаблюдение Прочитания: 420 Коментари: 0

Характерно за IP камерите или мрежовите камери за видеонаблюдение е че имат вграден Web сървър и могат да работят самостоятелно. Тези охранителни камери могат да бъдат свързани директно към мрежа с мрежови кабел или чрез безжична връзка към рутер. Голямо предимство при тях е директното им управление чрез PAN/TILT , т.е. движение на охранителната камера в хоризонтална и вертикална посока.

Аналогови срещу IP системи или AHD – 3 различни CCTV системи за видеонаблюдение
31 May / 2016

Аналогови срещу IP системи или AHD – 3 различни CCTV системи за видеонаблюдение

Атор: admin Категория: Видеонаблюдение Прочитания: 606 Коментари: 0

CCTV индустрията е залята от различни модели IP („Internet Protocol“) камера и усърдно се говори, че те ще погълнат пазара. Въпреки това твърденията за напълно изчезване на аналоговите камери са преждевременни. Докато някои мрежови камери предлагат мегапикселови изображения с висока резолюция, аналоговите охранителни камери продължават да предлагат по-висока ефективност, по-ниска цена и по-висока общо надеждност. Новите AHD продукти са комбинация от тези две системи.

Всички цени са с  ДДС!

Сайта е регистриран като Електронен магазин в НАП съгласно чл. 3 от Наредба Н-18/2006г.